maandag 21 april 2014

Zondag 20 april

Hallo allemaal

Deze ochtend zijn we gaan ontbijten in 'La chambre des oiseaux', niet zover van het Canal Saint Martin. Het was echt lekker & gezellig! Ik heb een kommetje yoghurt met havermout en vers fruit gegeten, vergezeld van een knapperig stuk Frans stokbrood. 



 



Rond 11u namen we de metro naar de "Jardin des plantes": een tuin met prachtige bloemen (veel soorten tulpen!) die allemaal in bloei stonden. Recht tegenover de uitgang van de tuin ligt de grootste moskee van Parijs. We wilden de moskee bezoeken maar kregen te horen dat ze pas om 14u terug open was ... dan maar een muntthee'tje drinken zeker??? Heel zoet maar wel heel lekker. 






Papa wou heel graag nog eens naar het grootste kerkhof van Parijs:  Père Lachaise en dus namen we de metro. Gauthier en ik zaten helemaal vooraan en konden meevolgen met de metrobestuurder: cool! Eenmaal in Père Lachaise zochten we de graven van Oscar Wilde en Jim Morisson op. Edith Piaf lag daar ook maar dat zagen we te laat want we waren al helemaal terug bij de uitgang. 

Weet je trouwens wat een heel bekende uitspraak is van Oscar Wilde?

"Ik kan alles weerstaan behalve de verleiding"

en zijn levensmotto: 

"Wees jezelf, alle andere zijn al in gebruik"

Geef toe, een interessante mens hé. Op zijn graf stonden allemaal lippen van mensen die er met lippenstift een zoen op gegeven hadden.  Het graf van Jim Morisson lag dan weer wat verscholen achter andere graven maar er lagen wel veel souvenirs op. 



Als afsluiter van een leuke vakantie zijn we nog naar een Italiaans restaurant in de buurt een pizza gaan eten. Daarna was het tijd om onze spullen te gaan ophalen in het appartement. We hadden nog een rit van 3 uur voor de boeg. Gauthier en ik hebben spelletjes gespeeld en een film (Hugo) gekeken. 

Een foto van "ons" appartement in Parijs. 



Au revoir Paris!

Bisous


2 opmerkingen:

  1. Jullie hebben een schitterende trip achter de rug hé, Gauthier heeft er al veel over verteld en hij mist jullie nu al! Dikke zoen van ons allemaal XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Fé, nu pas je ganse verslag gelezen: amai, goed gedaan hoor!!! Het doet ons ten eerste verlangen om ook nog eens Parijs te gaan verkennen en ten tweede (en misschien wel belangrijkste ;))): het doet ons zeker verlangen om nog meer reisverslagen van jou te lezen… blijven doen hoor!!!! gr

    BeantwoordenVerwijderen